S:t Olavsleden - pilgrimsfärd från hav till hav, en guide

Art.nr: 86433536
Intresset för pilgrimsvandring fortsätter att öka och vi har faktiskt goda möjligheter till pilgrimsvandring även i Sverige! Den här guiden beskriver S:t Olavsleden, från Selånger till Trondheim, som nyligen har rustats upp. Boken ger utförlig information om alla 29 delsträckorna, och kultur-och naturupplevelser utmed leden.

Författare: Staffan Söderlund och Marie Sjöström.

Vi har fått mycket positiva omdömen om den här boken och flera positiva recensioner. Här är en från Sundsvalls tidning: Läs recensionen

OBS! För tillfället har vår leverantör tekniska problem med varukorgen och kassan. Ett alternativ är alltid att skicka order via e-post till benny@vildmarksbiblioteket.se.

Pris: 220,00 kr/st
st

Beskrivning

Boken är en utförlig guide för dig som vill vandra eller cykla längs S:t Olavsleden där pilgrimer gått på sin väg mot Nidaros under tusen år.

Den svensknorska leden startar i Selånger utanför Sundsvall. Här påbörjade Olav Haraldsson sin långa vandring mot Norge år 1030 för att ta tillbaka kungatronen. Men färden tog slut i Stiklestad där Olav blev dödad i ett fältslag och hans kropp flyttades till Nidaros, dagens Trondheim.

Att vandra eller cykla längs S:t Olavsleden är ett fantastiskt sätt att upptäcka Sverige och Norge. Leden är uppdelad i 29 etapper så du kan välja att upptäcka delsträckor eller satsa stort och färdas hela vägen från Selånger till Trondheim.

Vandra längs Kärleksstigen i Ljungans dalgång, släck törsten med kallt vatten från S:t Olavskällan i Pilgrimstad och njut av Ristafallets friska vattenkaskader längs Indalsälven. Du passerar fjällbyar och färdas i renbetesland via Medstugan som förr var en själastuga för pilgrimer. Gränsen till Norge passeras på en gammal väg i vacker fjällbjörkskog och landskapet blir mer dramatiskt med storslagna vyer.

I Stiklestad känner man historiens vingslag. Stenkyrkan byggdes på platsen där Olav dog och vid altaret står den spännande mirakelstenen. Färden fortsätter i ett härligt varierande landskap med vackra ängar, djupa skogar, branta berg och glittrande sjöar. Nidarosdomen i Trondheim är slutpunkten för den långa resan och kanske har pilgrimssjälen kommit till ro efter många dagars naturupplevelser och kontemplation.

Boken ger utförlig information om kultur- och naturupplevelser längs de olika delsträckorna. Kartor och detaljerade vägbeskrivningar gör det lätt att hitta och att planera turen. I boken får du även tips om upplevelser i närheten av S:t Olavsleden.

De vandrande biologerna, Staffan Söderlund och Marie Sjöström, har tidigare skrivit en lång rad böcker om vandring i olika delar av Sverige, bland annat Vandringsturer i Höga Kusten (2014), Jämtlandsfjäll  dagsturer från Sylarna, Storulvån och Blåhammaren (2015) samt Öland och Blå Jungfrun  vandringsturer och utflykter (2015).

I slutet av maj kommer en engelsk utgåva av boken ut.

Bokinformation

FörfattareStaffan Söderlund och Marie Sjöström