Vandra på La Gomera

Art.nr: 86433543
La Gomera är en av Kanarieöarna, kanske mindre känd än flera av de större, men naturskön och med ett lugnt och avslappnat liv. Hit åker man inte för att stoja på diskoteken utan för att njuta av naturen och landskapet, med bil eller till fots.

Boken tipsar om 35 fina vandringsturer med varierande längd och svårighetsgrad, och innehåller mycket information som alla resenärer till ön har nytta av, t ex ett eget kapitel med tips om sådant att uppleva med bil.
Rek Ca-pris: 220,00 kr/st
st

Beskrivning

Författarparet Birger och Anita Løvlands vandringsguider är mycket populära och särskilt böckerna om Kanarieöarna, som fortfarande är ett av våra mest frekventerade resmål. Løvlands guider har fokus på vandringsturer men innehåller även mycket information som alla resenärer till öarna har nytta av.

Att vandra på Kanarieöarna erbjuder tre olika sorters upplevelser. Den första upplevelsen är exotisk och spännande natur. Den andra är de många intressanta kulturminnena som finns längs gamla stigar och färdvägar. Sist men inte minst upplever man människorna och det lokala livet på ett helt annat sätt än när man bara rör sig runt hotellet, badstranden, affären och restaurangen.

La Gomera ligger bara 45 minuter med färja från Los Cristianos på Teneriffa och man kan flyga från flera andra av öarna. Vilda och vackra La Gomera är bara en sjättedel så stor som Teneriffa, men erbjuder en stillhet som står i kontrast till det mer hektiska turistlivet på Teneriffa och Gran Canaria.

Under de senaste åren har det hänt väldigt mycket på Kanarieöarna när det gäller vandring. Skyltningen av befintliga leder har förbättrats och många nya leder har lagts upp. Därför kan den här boken bjuda på hela 35 fantastiska turer på La Gomera. Det är vanligt att man tar en dagstur med utgångspunkt från Teneriffa, men för att verkligen uppleva La Gomeras spännande natur och kultur, bör du välja att bo på ön en vecka.

Guiden för La Gomera Guiden innehåller, förutom tips om 35 upplevelserika vandringsturer, även en vägbok för den som vill upptäcka ön med bil.

I och med denna guide finns numera nyutgivna guider för Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura, Teneriffa, samt La Gomera. Det innebär totalt flera hundra härliga vandringsturer att välja och vraka bland.

Bokinformation

FörfattareAnita och Birger Løvland