Präststigen har gått till tryck!

Då är den första nya boken för i år på gång på riktigt. Präststigen-guiden har gått till tryck. Nu hänger det på tryckeriet. Vi brukar få vänta bortåt 6 veckor innan boken finns i lager, så stalltipset är att leveranserna kan börja runt månadsskiftet april/maj.

Författaren Hans Fowelin har minst sagt lagt ner ett gediget research-arbete både vid skrivbordet och ute i terrängen. Boken innehåller guidebeskrivningar för den som vill vandra Präststigen upp till Alkavare kapell (Härrábálges på lulesamiska) eller för den delen åt andra hållet, tillsammans med en detaljerad historisk beskrivning av stigen, hur kapellet användes och vilka som tog sig dit. Boken innehåller också tips om dagsvandringar och utflykter runt Kvikkjokk och beskriver även ett antal andra turer och färdvägar i regionen, framför allt i anslutning till Sarek.

220 sidor guidebok för den vane vandraren!

(Bilden visar författaren som njuter utanför tältet en solig dag på väg utmed Präststigen.)

Läs mer om boken här: https://www.vildmarksbiblioteket.se/produkt/praststigen-till-alkavare-kapell-och-andra-fardvagar-i-kvikkjokksfjallen/

 

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du bland annat information om när nya böcker ges ut och när det finns andra nyheter. Vi garanterar att vi inte delar din mailadress med någon annan, den stannar hos oss.